زمان جاری : پنجشنبه 14 تیر 1403 - 5:36 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



ارسال پاسخ
تعداد بازدید 323
نویسنده پیام
azarsun آفلاین


ارسال‌ها : 3
عضویت: 11 /2 /1394


اموزش onenote

با سلام خدمت همه دوستان عزیزم

تو این پست می خوام یه مقدار از فواید و قابلیت های نرم افزار Onenote براتون بگم و همه رو تشویق کنم به استفاده از این برنامه فوق العاده که می تونه یه سر و سامانی به همه اطلاعات و موضوعاتی که در دنیای واقعی و مجازی باهاش مواجهیم، بده.

(تا حالا به هرکسی کار با این نرم افزار رو توصیه کردم، پس از آشنایی باهاش، کلی دعام کرده و اونقدر بهش وابسته شده که دیگه بدون اون نمی تونه هیچ کاری بکنه.)

Onenote یه نرم افزار فوق العاده کاربردی از مجموعه آفیسه که با وجود اینکه کار باهاش از همه برنامه های دیگه آفیس راحتتره ، و شاید از همه هم کاربردی تر باشه ، اما از همه غریب تر و ناشناخته تره. البته فکر می کنم در ایران ناشناخته باشه و شاید در سایر نقاط جهان اینجوری مجهول نمونده باشه.

اینکه می گم کاربردی تره به این معناست که برای عموم مردم می تونه کاربرد داشته باشه، یعنی اگر شما هیچ کار حرفه ای هم با کامپیوتر نداشته باشید و تنها از اینترنت، آن هم برای سرگرمی استفاده کنید، باز هم این برنامه برای شما کاربرد دارد.

و حتی اگر از اینترنت هم استفاده نکنید و تنها یک کامپیوتر داشته باشید، باز هم این برنامه به دردتان می خورد.

چگونه؟

وان نوت در حقیقت یک دفترچه یادداشت است و هر انسانی (البته باسوادها) بالاخره در مقطعی از عمر خود به دفترچه یادداشت نیاز دارد.

دفترچه یادداشتی که شما می توانید تمامی اطلاعات شخصی، درسی، حرفه ای و سرگرمی های خود را در آن دسته بندی کرده و همیشه در کوتاهترین زمان در دسترس داشته باشید.

در این نرم افزار می توان دفترچه های (notebook) متعددی برای هر یک از موضوعات شخصی مورد استفاده ایجاد کرد. به طور مثال دفترچه هایی برای برنامه ریزی کارهای شخصی، موضوعات و برنامه های کاری، جزوه ها و تحقیق های درسی، پایان نامه ، دستنوشته های شخصی، خاطرات، اطلاعات تحصیلی یا کاری (از قبیل انتخاب واحد و کارنامه و...) و هزاران موضوع مورد علاقه دیگه . هر دفترچه یه تعدادی فصل (section ) داره و هر فصل تعدادی صفحه (page) می تونه داشته باشه.

به این مثال توجه کنید:

من دفترچه ای با عنوان اطلاعات تحصیلی دارم ، عنوان فصل های این دفترچه از این قرارند: انتخاب واحدها، کارنامه ها، چارت تحصیلی، اطلاعیه ها و ...

در هر کدوم از این فصل ها هم صفحات مربوط به انها وجود دارد یعنی در فصل کارنامه ها ، هر صفحه اختصاص داره به کارنامه یک ترم و همینطور در فصل انتخاب واحد و ...

از مهمترین قابلیت های وان نوت آن است که می توان صفحات اینترنت را به طور مستقیم به آن انتقال داد.

حتما برای شما پیش آمده است که در مورد موضوعی در اینترنت جستجو کرده باشید و صفحات متعددی در آن زمینه بیابید اما همیشه مشکل دسته بندی این صفحات به گونه ای که در موقع نیاز در دسترس باشند وجود دارد

یا ممکن است زمانی که به دنبال موضوعی هستید با مطالبی مواجه شوید که برای شما جالبند ولی فعلا مورد نیاز نیستند، ذخیره سازی اینگونه صفحات و انباشته شدن آنها همیشه مشکل ساز بوده و در نهایت هم در اکثر موارد وقتی به آنها احتیاج داریم پیدایشان نمی کنیم.

اما وان نوت به ما این امکان رو میده که صفحات اینترنت رو با یک کلیک وارد وان نوت کنیم و سپس در قسمتی که می خوایم قرار بدیم دسته بندی و موضوع بندی کنیم و در آینده هم به راحتی بهشون دسترسی پیدا کنیم.

استفاده از وان نوت برای دسته بندی ایمیل های مهم، جالب و ... همچنین رسید های بانکی و کدهای رهگیری، همچنین یوزر و پسوردهای سایتهایی که در انها عضو هستید و ... بسیار مفید است زیرا در این صورت می توانید در کمترین زمان آنها را در دسترس داشته باشید، بدون آنکه نگران از گم شدن این اطلاعات با ارزش باشید.

وان نوت این قابلیت را دارد که برای صفحاتی که می خواهید، رمزگذاری کنید تا به غیر از شما کسی به اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا نکند.

اگر شما یک محقق حرفه ای یا غیر حرفه ای هستید یا برای انجام تحقیق های دانشجویی به جمع آوری اطلاعات می پردازید، استفاده از وان نوت را از دست ندهید. با استفاده از این برنامه به بهترین وجه می توانید، فیشهای تحقیقاتی و اطلاعات مورد نظر خود را دسته بندی کنید و آنها را در زیر مجموعه های مربوطه قرار دهید.

(من وقتی نیاز به استفاده از نرم افزاری با ویژگی های وان نوت رو احساس کردم که برای نوشتن پایان نامه ام با یک خروار فیش کاغذی مواجه بودم که دسته بندی اونها و پهن کردن و جمع کردنشون و اشراف به همشون در آن واحد برام دیوانه کننده شده بود. برای همین به دنبال چنین نرم افزاری گشتم و خوشبختانه به سرعت اونو در مجموعه آفیس پیدا کردم. البته وارد کردن تمام فیش ها در وان نوت وقت زیادی رو ازم گرفت و همش می گفتم کاش زودتر از اینا باهاش آشنا می شدم و از اول فیش هام رو تو وان نوت می نوشتم ولی باز هم همه اون وقتی که گذاشتم، ارزشش رو داشت چون نه تنها اون موقع خیلی راحت تونستم فیش هام رو تحلیل، مقایسه و جمع بندی کنم و پایان نامم رو بنویسم ، حتی الانم پس از گذشت سه سال از دفاعم به راحتی به فیش هام دسترسی دارم و هر لحظه که بخوام می تونم تمام اطلاعات پایان نامم و تحقیق های گذشته رو به راحتی در دسترس داشته باشم.)

از دیگر قابلیت های وان نوت، امکان جستجو در میان تمام یا بخشی از اطلاعات وارد شده در وان نوت است، که با ذخیره اطلاعات و فیش ها در نرم افزار های دیگری همچون word بدان دسترسی نخواهید داشت. برای جستجو در word باید تک تک فایل های مربوطه رو باز کنید و سپس در هر کدوم جداگانه جستجو کنید، ولی در وان نوت قابلیت جستجو تمامی اطلاعات شما وجود داره.

قابلیت دیگر وان نوت اینه که محدودیت های فضای word رو نداره. یعنی شما در هر جای صفحه که بخواین می تونید، شروع به نوشتن کنید و یا مطلبتون رو قرار بدید، صفحه وان نوت از چپ و راست و پایین نامحدوده.

این قابلیت باعث می شه که شما بتونید هر توضیح، یادداشت، کلیدواژه، عکس و ... را در هر جای صفحه قرار بدید و چینشی مطابق میل و نیازتون برای صفحه در نظر بگیرید.

قابلیت مهم دیگه وان نوت اینه که (بر خلاف برنامه های دیگه آفیس، که اگر باهاشون آشنایی نداشته باشید وقتی برای اولین بار بازشون می کنید، به راحتی نمی شه ازشون سر در بیارید) وقتی برای اولین بار وان نوت رو باز می کنید، با سه دفترچه از پیش آماده شده مواجه می شوید که یکی برای راهنمایی (onenote guide)و آشنا کردن شما با وان نوت و دو دفترچه دیگر هم به عنوان نمونه (work notebook و personal notebook) است. که با دیدن هر یک از صفحات این دفترچه ها که با زبانی ساده نوشته شده و با تصاویر همراه است، می تونید به سرعت با نحوه استفاده از این نرم افزار و قابلیت های متنوع آن آشنا شوید. (من خودم اینجوری استفاده از وان نوت رو یاد گرفتم!)

ویژگی خوب دیگه وان نوت اینه که هر صفحه ای رو که ایجاد می کنید، همون موقع زیر عنوان صفحه براتون تاریخ ایجاد صفحه رو به طور خودکار می گذاره، که این کار گاهی وقتها خیلی به درد آدم می خوره. علاوه بر این اگر مطلبی رو از صفحات اینترنت یا هر جای دیگه ای در وان نوت کپی پیست کنید، آدرس مبدا رو خودش زیر مطلب می نویسه که این هم بعضی وقتها بدجوری به درد می خوره.

البته توجه داشته باشید این قابلیت هایی که بر شمردم، فقط مهمترین هاست که شما رو ترغیب به استفاده از این برنامه کنه و نه تمام قابلیت ها. یه لیستی از قابلیت های این برنامه در ویکی پدیا است که براتون در پست بعدی می گذارم.

در این پست قصدم فقط آشنا کردن شما با وان نوت بود نه آموزش اون.هرچند که به نظر من استفاده از وان نوت اونقدر ساده و دلنشینه که با یه کوچولو حوصله و مطالعه دفترچه (onenote guide) به راحتی می تونید ازش استفاده کنید.

اگر آفیس 2007 یا 2010 رو به طور کامل روی کامپیوترتون نصب کرده باشین، حتما وان نوت رو دارید. امیدوارم از این نرم افزار استفاده کنین و با دیدن نتایج فوق العادش اونو به دیگران هم توصیه کنین.

اگر سوالی درباره وان نوت دارید، خوشحال می شم اگر بتونم، کمکتون کنم.


امضای کاربر : azarpanahi=star
چهارشنبه 23 اردیبهشت 1394 - 19:52
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ
پرش به انجمن :

theme designed for MyBB | RTL by MyBBIran.com